Heideruters pakken prijzen in binnen- en buitenland

Harkema - De Heideruters waren afgelopen week zowel in het binnen- als buitenland succesvol.

Voor Kellie Janine Bijlsma en Misty la Ferme was het uur van de waarheid aangebroken. Zij reden namelijk het EK dressuur voor Haflingers in Oostenrijk. In een deelnemersveld van 49 combinaties reden zij naar de zesde plaats.

 

Henrica Bakker en Time out werden Nederlands kampioen in de klasse Z in Ermelo. Bakker reed op de hippiade een foutloze eerste manche, waarna ze met 26 andere combinaties naar de tweede manche mocht. Daarin plaatste ze zich voor de barrage, waar acht combinaties naartoe mochten. Uiteindelijk reed ze hier de snelste tijd.

 

Ylse van der Veen reed met Felice van Paemel naar het reservekampioenschap van Noord Nederland SGW. Ze werd op dit evenement op de voet gevolgd door haar vader Lammert, die met zijn paar Cabalero derde werd.

Dineke Veenstra reed met haar pony Anjershof Peggy naar de eerste prijs in de klasse L op CC in Vrouwenparochie. Later reed ze ook nog naar de eerste prijs in de klasse M/Z/ZZ.

Namens LR/PC de Marruters uit Eastermar reed Sigrid Swart met haar pony Twilight naar een eerste prijs in de klasse L-springen in Vrouwenparochie. Ze reed een foutloze ronde met de snelste tijd.