Goud en brons voor ljeppersklub Buitenpost

Polsbroekerdam - Voor de ljeppersklub Buitenpost hadden drie ljeppers zich gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap fierljeppen: Auke Tymen de Boer, Sietse Lefferts en Erwin Lefferts. Twee van hen vielen in de prijzen.

Door het weer was het een wedstrijd die vaak stilgelegd moest worden, maar ondanks dat kon de wedstrijd toch uitgesprongen worden. Er werd wel besloten geen finale te springen, dus op basis van de voorronde sprongen kwamen de winnaars naar voren.

De jongens tot en met tien jaar mochten beginnen. Auke Tymen de Boer greep twee keer mis waardoor hij te water ging. Maar in zijn laatste sprong kon hij nog wel een afstand neerzetten van 7.32 meter. Hij werd hiermee achtste.

Sietse Lefferts sprong in zijn tweede sprong een nieuw persoonlijk record van 10.45 meter. Hier konden de andere ljeppers niet tegenop. Lefferts mag zich met dit nieuwe pr Nederlands kampioen voor de jeugd tot en met tien jaar noemen.

Als laatste kwam de leeftijdscategorie tot en met twaalf jaar aan de beurt. In deze categorie kwam voor Ljeppersklub Buitenpost Erwin Lefferts in actie. In een groot deelnemersveld sprong Lefferts in zijn derde en laatste sprong 9.94 meter. Dit bleek genoeg voor de derde plek.