Officiële opening accommodatie OKO/BIES Opende

Opende - OKO/BIES speelt zaterdag 8 september zijn haar eerste competitiewedstrijd thuis, tegen Apeldoorn.

De korfbalvereniging uit Opende acteert dit seizoen weer in de eerste klasse. Een uitdaging voor de relatief jonge selectie, na het onverwachte kampioenschap en promotie vorig seizoen op het veld.

De Opender selectie is uitgebreid met de komst van Alle Harm de Jong en de terugkeer van Mirjam Olthuis en Angelique Dermois.

Ook heeft er een trainingswisseling plaatsgevonden. Jan Willem Venekamp is Gerjan Gorter opgevolgd, die de club na één seizoen heeft verlaten voor zijn eigen vereniging Hoogkerk. De technische staf bestaat verder uit Anne Wiersma en Wieger Snip.

De wedstrijd zal worden gespeeld op een gloednieuw kunstgrasveld. Tijdens de zomerstop is door stichting Buitensport Opende de toplaag  gerenoveerd en de veldafmetingen aangepast aan de nieuwe eisen van het KNKV. Ook allerlei andere zaken rondom het veld zijn vernieuwd en opgeknapt met inzet van vrijwilligers.

De vereniging neemt dit seizoen met vijf senioren- en negen jeugdploegen deel aan de competitie.

Voor de wedstrijd van OKO/BIES zal omstreeks  15.15 uur de openingshandeling worden verricht door wethouder Elly Pastoor van de gemeente Grootegast. Voor de kinderen is er een luchtkussen.