Paardenspektakel Eastermar viert jubileum

Eastermar - Na een jaar vol voorbereidingen door de organisatie en commissies is het eindelijk zover: het twintigjarig jubileum van het Eastermarruters Paardenspektakel.

Met het thema ‘Goud van Oud’ wordt zaterdag 8 september teruggeblikt op de afgelopen twintig jaar.

Een tijdreis langs maar liefst acht hindernissen uit de oude doos, over een route van ongeveer twintig kilometer rond en door ‘ons’ prachtige Eastermar. De routebeschrijving en het programmaboekje zijn tevens te verkrijgen voor fietsers en toeschouwers, die de hele tocht en alle hindernissen willen bewonderen. Diverse nieuwe opdrachten zijn in de route verwerkt, waar de deelnemers veel bonuspunten mee kunnen verdienen.

Ook dit jaar is het deelnemersveld weer overvol en de organisatie kijkt dan ook uit naar de veelal verklede combinaties. De mooiste wordt beloond met onze beroemde EPS-paardendeken. Dit jaar zal ook de Pieter Nicolai bokaal wissel trofee weer uitgereikt worden aan de meest diervriendelijke menner of menster. Natuurlijk zijn er meer mooie prijzen te verdienen, die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren. Maar bovenal is en blijft het Paardenspektakel een recreatief evenement: iedereen is dan ook een winnaar.

De prijsuitreiking is aan het einde van de middag. Vanwege het jubileum is er aansluitend een feest voor jong en oud.

Dankzij de inzet van onze vrijwilligers en sponsoren kan Eastermar wederom een geweldig spektakel neerzetten. 

De organisatie heet iedereen van harte welkom op zaterdag 8 september, bij De Marruters op het Heechsân.