Burendagontbijt voor alle inwoners van Achtkarspelen

Boelenslaan - Burendag vindt op zaterdag 22 september weer plaats. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Achtkarspelen nodigen die dag alle inwoners van Achtkarspelen uit voor een gezamenlijk ontbijt.

Dit jaar vindt het burendagontbijt plaats in dorpshuis De Smoutte in Boelenslaan. Iedereen die daar zin in heeft mag aanschuiven tussen 8.30 en 10.30 uur om een broodje te eten met het gemeentebestuur. Voor de kinderen is een springkussen aanwezig.

Burendag

In Achtkarspelen is het sinds 2007 goed gebruik dat de gemeente op burendag een (gratis) ontbijt organiseert voor de inwoners van Achtkarspelen. Ieder jaar trekt deze activiteit veel belangstelling. Inwoners kunnen kennismaken met raadsleden en bestuurders van de gemeente.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Het doel van deze dag is om de saamhorigheid in de samenleving te versterken. Achtkarspelen organiseert het burendagontbijt voor de elfde keer op rij, ieder jaar in een ander dorp van de gemeente.