Mindfulnesswandeling vanaf de Theetuin het Blotevoetenhof

Staatsbosbeheer organiseert op twee keer per maand een wandeling door het prachtige gebied rond Opende, waarbij een yogadocente annex pelgrim en een boswachter hun kennis en ervaring bundelen.

Op vrijdagmiddag of woensdagochtend om 13.30 uur of om 09.30 verzamelen in de Theetuin. Het gebied heeft veel moois te bieden waar we als bewoners van het Westerkwartier best nog wel versteld van kunnen staan.

In stilte wandelen met kleine aandachtspunten die bij de start en tijdens de wandeling worden aangereikt. Lekker uitwaaien, hoofd leeg, lichaam warm en doorstroomd. Even alle gedachtestromen doorbreken, het malen tot rust laten komen en in het nu aanwezig zijn. De natuur doet het meeste werk, maar leer ook de technieken toe te passen uit de mindfulness training en de adembeweging echt diep en rustig te laten worden. 

Na afloop van de wandeling staat de koffie en thee met wat lekkers klaar in de Theetuin. In november zal zelfs het kampvuur branden om je aan op te warmen. Ervaring of topconditie zijn geen vereisten. Lekkere wandelschoenen en niet bang zijn om nat te worden is wel belangrijk. 

Lijkt het je wat? Meld je dan aan. Het kan per losse datum: vrijdag 14 september, woensdag 19 september, vrijdag 5 oktober, woensdag 10 oktober, vrijdag 2 november en woensdag 7 november.

De wandeling begint bij Theetuin Blotevoetenhof gevestigd aan Peebos 1A in Opende.

Deelname kost € 20,- inclusief koffie, thee en appelgebak aanmelden kan via m.deboer@staatsbosheer.nl of info@yogadebron.nl

Behoefte aan meer informatie vooraf? Neem dan contact op met Sabrina van den Berg: 06-38717198.