Shorttracker Steyn Land naar Team Wadro/RTC Noord

Shorttracker Steyn Land uit Gerkesklooster is klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

Komend seizoen, dat zondag in Heerenveen start met de eerste KNSB Cup, gaat Land schaatsen in de kleuren van het Team Wadro/RTC Noord.  

Het RTC noord, regionaal trainingscentrum, is de nieuwe naam van wat voorheen Jong Oranje was.  Na een prima vorig seizoen, waarin Steyn als twaalfde eindigde in de Europese rangschikking, stopte zijn team iSkate uit Groningen.

Er moest gezocht worden naar een nieuw team en er  werd  contact gezocht met Dave Versteeg, trainer van het RTC Noord. Al tijdens het gesprek bleek dat Land de komende twee seizoenen mocht deel uitmaken van het team.

Dit team is een  springplank en kweekvijver voor het Nederlands team. Voor Land is dit de volgende stap in zijn carrière. Het eerste jaar zal het wennen zijn aan een zwaarder trainingsprogramma, waarbij er dagelijks meerdere keren getraind wordt op het ijs, sportschool en fiets.  

Inmiddels is Land naar  Heerenveen verhuisd om de dagelijks reistijd van huis naar Thialf te beperken. Komende zondag mag hij zich voor de eerste keer dit seizoen meten met de landelijke RTC en gewestelijke rijders  en het Nederlands team.  ,,De oranje toppers als Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma rijden nog een klap harder dan ik”, aldus Land. ,,Maar ik kan zeker van ze leren. Bijvoorbeeld van hun wedstrijdopbouw en  techniek  en daarmee mezelf naar een hoger niveau  brengen.”

Naast de zes wedstrijden in Nederland voor de KNSB cup, staan er internationale Europese wedstrijden gepland in onder meer Italië, Zwitserland en Heerenveen.