Volop sport bij Wettervlecke

Surhuisterveen - Op zaterdag 1 september werd de Wettervlecke Run over 1 kilometer gelopen op het zwembadterrein in Surhuisterveen.

Bij de jongens was Jesse van Til met 3.56 minuten de snelste, gevolgd door Lars Pitstra met 4.11 en Luuk Nijboer met 4.25. Bij de meiden waren Baudie van der Wier en Chantal Kootstra met 4.42 de snelsten. Janke de Klein werd derde met slechts 2 seconden achterstand en een uitstekende vierde plek was er voor Daphne Wassenaar met 4.50.

De Wettervlecke Run is onderdeel van de ‘super medaille’. Deze medaille kunnen de deelnemers winnen, als ze aan alle door of vanuit het zwembad georganiseerde activiteiten meedoen. De zwem- en wandel 4 daagse, de fiets 2 daagse, de Wettervlecke Run en de Super Survival Surhuisterveen.

Afgelopen zaterdag stond de schitterende Super Survival op het programma. Een samenwerkingsproject tussen Survivalclub Kootstertille en zwembad Wettervlecke. Met ruim 80 deelnemers was dit een zeer geslaagd evenement, met mooi weer en hele leuke en voor sommigen super zware hindernissen.

Na het controleren van alle tijdsgegevens kwam de volgende uitslag op het bord: 1e Josanne Heessels 11.31 (min.), 2e Sharon Mozes 12.01, 3e Nick Geertsma 12.25, 4e Sylke Vrieswijk 12.31. Marrit Sietzema 12.48, en 6e Joerie Veenboer met 12.49.

In deze editie van de Feanster Super Survival waren vooral de meiden ijzersterk. Met nog een week proefdiploma en vrij zwemmen te gaan, sluit zwembad Wettervlecke op zaterdag 15 september met een groot waterspektakel het seizoen af. Vanaf 19.00 uur worden alle zwemliefhebbers verwacht in het Feanster bad voor het feest met een enorme waterbal, een superglijbaan, het Feanster kampioenschap broekhangen, disco, uitverkoop en nog veel meer.