Fean/Boelenslaan begint competitie met zege

Deinum - Na de degradatie van vorig seizoen willen Deinum en It Fean/Boelenslaan 1 weer graag het stapje omhoog doen naar de derde klasse. In het winderige Deinum konden de beide ploegen zich voor het eerst tegen elkaar testen. It Fean Boelenslaan won: 11-14.

De eerste helft was voor beide ploegen onrustig. Uiteindelijk ging It Fean/Boelenslaan met een voorsprong van 2-6 de kleedkamers in.

In de tweede helft begon Deinum meer druk te geven op de bal en werd het moeilijker om de bal door te spelen in de vakken van It Fean/Boelenslaan. Deinum kwam goed uit de startblokken door het scoren van een afstandsschot. Bij It Fean/Boelenslaan was er genoeg strijdlust om de voorsprong niet weg te geven. Er werden in de tweede helft ook veel strafworpen gegeven, die werden verzilverd door de verschillende spelers.

In het slot van de wedstrijd werd het nog spannend door een beter schietend Deinum dat steeds maar dichterbij kwam, maar uiteindelijk hield het vlaggenschip van It Fean/Boelenslaan stand en namen zij de twee punten mee naar huis: 11-14.

Volgende week speelt It Fean/Boelenslaan een thuiswedstrijd op het Loanehiem te Boelenslaan tegen WWC uit Mantgum en Wiuwert.