Eerste Allert Pol 7 tegen 7 seniorentoernooi groot succes

Opende - Ongeveer 200 voetballers namen vrijdag deel aan het eerste Allert Pol 7 tegen 7 toernooi.

In de poules van de heren 35+ waren het Harkema Opeinde en Buitenpost die de prijzen mee naar huis namen. Bij de 45+ heren was de hoofdprijs voor Wilper Boys en bij de dames ging de door Leffel Sports geleverde bal naar Drachtster Boys.

In het door Opende georganiseerde toernooi waren onder anderen oud-prof Max Houttuin, maar ook bekende regio-spelers van weleer als Albert Riemersma, Johannes van der Meer, Hendrik de Zwart en Jan Huizinga te bewonderen.

Bij de dames werd de ‘Mattie Atsma’ bokaal, voor de meest scorende dame, uitgereikt aan Bettie Atsma.

Na afloop van het toernooi was het nog lang gezellig in de Veste. Organisator Lubbe Klaver kijkt met een tevreden gevoel terug ip de eerste editie van het toernooi. ,,De invallende duisternis leek nog even roet in het eten te gooien,maar dit hebben we met alle teams prima opgelost. De sfeer en sportiviteit waren groot. Dat zorgt ervoor dat we ons volgend jaar vast gaan opmaken voor een tweede editie”, aldus Klaver.

De club Opende is groeiende in oud-leden, die weer de voetbalschoenen uit het vet halen. Mede hierdoor gaat men lichtmasten plaatsen rondom het hoofdveld. De tweede editie zal dan ook voor een deel in het ‘kunstlicht’ plaats gaan vinden.