Surhuisterveen verliest bekerduel van Roden

Roden - De tweede bekerwedstrijd van Surhuisterveen, tegen derdeklasser Nieuw Roden, werd na appelleren in de blessuretijd beslist door een dubieuze strafschop.

Scheidsrechter Achttien beoordeelde een geblokte bal van Feico Fokkinga tot een penalty, die door de aanvoerder van de thuisploeg werd binnengeschoten: 1-0. 

Hiermee kwam aan een aantrekkelijke wedstrijd een slot dat niet helemaal terecht was. Surhuisterveen was de beter voetballende ploeg en kreeg ook de grotere kansen, maar deze werden niet benut. De opstelling liet een nieuwe doelman zien. Theo de Haan stond weer tussen de palen en deed dat goed. In de eerste helft had hij ook nagenoeg niets te doen. Een paar schoten van afstand maar deze werden vakkundig gepakt.

De voorhoede van Nieuw Roden had zo wie zo niks in te brengen tegen de zeer gedegen spelende achterhoede onder leiding van Andries Walda. Na de 0-0 ruststand voetbalde Surhuisterveen beter en probeerde de voorwaartsen in stelling te brengen. Deze hadden het ook moeilijk tegen de goede achterhoede van Nieuw Roden. Toch kregen Bart Cazemier en Wesley de Vries enkele kansen maar doelpunten bleven uit. Terwijl een 0-0 uitslag voor de hand lag besliste de scheidsrechter anders. Jammer want Surhuisterveen had meer verdiend, maar het spel was goed en de doelpunten moeten de komende weken maar komen. Volgende week zondag de laatste wedstrijd in deze bekerronde uit tegen TLC uit Leek.