Happe en Stappe mei WB ‘een schitterende ervaring’

Augustinusga - Het was zondag 9 september weer een bijzondere dag in Stynsgea Kultureel Haaddoarp van Achtkarspelen. 

Op het programma stond Happe en Stappe mei Willem Bartel van der Kooi. In de kantine van ASC werden tussen 12.00 en 15.00 uur in totaal bijna honderd deelnemers verwelkomd. Wethouder Max de Haan van de gemeente Achtkarspelen schoot de eerste deelnemers om exact 12.00 uur weg. Met een heuse stempelkaart en een puzzel in de hand werd een prachtige route van circa acht kilometer gelopen.

Het bijzondere was dat de ene helft van de deelnemers het parcours linksom nam en de andere helft rechtsom. Daarmee kwamen de wandelaars elkaar dus ook tegen, wat gezellige conversaties tot gevolg had. Reden voor deze opzet was de oversteek van het Prinses Margrietkanaal die in de route zat. Op deze wijze kon de schitterende authentieke boot van Scheepswerf Brandsma steeds vol heen en weer varen. De deelnemers ervoeren onder prachtige weersomstandigheden een schitterende overtocht.

Tijdens het parcours, dat uitgezet was door een werkgroep bestaande uit zeven fanatieke dames, werd ook een bezoek gebracht aan De Waterjuffer, Minicamping Blauforlaet, Grafeerservice Van der Ploeg, het ijsbaanhok en de kerk met de werken van Willem Bartel. Locaties waar menigeen niet van wist wat er allemaal te zien was.

Op alle locaties werd een hapje uit de negentiende eeuw geserveerd. Dit was een bijzondere beleving voor zowel de smaak- als ervaringspapillen. Om 17.30 uur waren alle deelnemers weer binnen en kon nog even nabesproken worden.

Happe en Stappe mei Willem Bartel van der Kooi was een schitterende culturele ervaring in de gemeente Achtkarspelen, zo luidde de korte slotsom over het zeer geslaagd evenement. ,,De eerste editie van het event verdient zeker een vervolg.”