Formidabele zomer Wettervlecke afgesloten met afscheid en start nieuwbouw

Surhuisterveen - Een formidabele zomer. Dat is waar zowel bestuur, personeel als vrijwilligers van zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen op terug kunnen zien.

Een aaneenschakeling van diverse prachtig zonnige zomerdagen, een fris nieuw team personeel en vele duizenden bezoekers maken het plaatje van een geweldig zomerseizoen 2018 helemaal compleet.

Net op de laatste dag van het seizoen - zaterdag 15 september - tikte de bezoekersteller in de middag nog even de zeventigduizend aan. Met daarna nog een gezellige afsluitingsavond met onder meer het broekhangen aan de hoge duikplank bleef de teller staan op 70.802 bezoekers! ,,Daar doe je het voor. Dit betekent voor de medewerkers van Wettervlecke een geweldige boost”, aldus een tevreden voorzitter Joop Numan.

De preses van het openluchtzwembad zette vorige week in zijn dankwoord een team van zo’n zestig personen in het zonnetje tijdens de jaarlijkse barbecue als afsluiting van het seizoen. Eén persoon werd er dit keer in het bijzonder uitgelicht. Na bijna dertig jaar vrijwilligerswerk doet de inmiddels zeventigjarige Jan Kooy het voortaan een stapje rustiger aan.

Jarenlang was Kooy iedere dag al ruim vóór het personeel aanwezig om zaken te regelen en voor te bereiden. Ook was hij vele jaren verantwoordelijk voor de technische zaken in de machinekamer van het bad en verzorgde hij samen met andere vrijwilligers de perkjes rondom de bassins. Veelal was Jan Kooy ook degene die de vrijwilligers voorzag van een kopje koffie.

De wintervrijwilligers staan alweer te popelen om aan de slag te gaan bij Wettervlecke. De komende periode gaan zij bezig met de kantine die fors wordt uitgebreid. Daarbij kunnen de timmermannen voor hand- en spandiensten altijd hulp gebruiken. ,,Iedere maandag-, dinsdag-, en woensdagochtend zijn vrijwilligers van harte welkom”, aldus Numan. Komend jaar opent Wettervlecke de poorten traditiegetrouw op Koningsdag, 27 april.