Surhuisterveen sprankelt niet in bekerwedstrijd

Leek - De onterechte nederlaag van vorige week, een penalty in de allerlaatste minuut, zorgde afgelopen zondag voor een matige partij van Surhuisterveen.

TLC stond al na twee minuten op 1-0. Vanuit een scrimmage wist een speler van TLC wel raad met dit buitenkansje en de bal verdween onhoudbaar tegen de touwen. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd zonder echt grote kansen. De Feansters probeerden het wel, maar het voetbal was niet sprankelend. Toen in de tweede helft de bal via een vrije trap opeens achter keeper Theo de Haan in het doel verdween, was het tijd voor verandering.

Het team werd omgegooid en Feico Fokkinga ging mee naar voren als stormram. Direct bleek dat TLC daar grote moeite mee had. En het duurde dan ook niet lang voordat Surhuisterveen een terechte penalty kreeg. Hier wist Tobi Nijboer wel raad mee: 2-1. Alle ballen werden op goede wijze naar voren gebracht en het leverde een aantal spannende minuten op. Het was echter onvoldoende om de gelijkmaker te maken. Surhuisterveen start de competitie thuis tegen Black Boys.