Harkema-Opeinde opnieuw niet langs Opende

Harkema - Het bekertoernooi krijgt voor Harkema-Opeinde geen vervolg. De 1-1 remise die de ploeg van Willem Schokker behaalde tegen Opende volstond niet voor het behalen van de volgende ronde.

Het duel met de streekgenoot uit de grensstreek vertoonde veel gelijkenissen met de onderlinge competitiewedstrijd die vier maanden geleden werd gespeeld. Ook toen verdedigden de Harkemasters lang een 1-0 voorsprong tegen het fysiek spelende Opende, om vervolgens in de slotfase alsnog het deksel op de neus te krijgen.

Destijds kwam Harkema-Opeinde na 21 minuten op voorsprong. Dit keer was het na achttien minuten raak. Chris Hoeksma bracht een hoekschop in, waarna Sjirk Bruining werd gevloerd. Arbiter Krijgsheld wees naar de stip. Wilbert Huitema schoot de penalty binnen: 1-0. 

Lang gebeurde er vervolgens weinig voor beide doelen. Toen het laatste kwartier aanbrak, werd het duidelijk dat de bezoekers niet van plan waren met lege handen uit Harkema te vertrekken. Siemen Kuperus knikte een hoekschop van Arnold Oosterbaan naast, vlak daarna werd een inzet van Kuperus bij de eerste paal ternauwernood gered door De Graaf. Het bleef dus bij 1-0 en zo kwam de volgende bekerronde steeds dichterbij voor de groengelen. Zo rond de 85ste minuut viel het uitzicht op dit extraatje in duigen. 

Dat Harkemase Boys 2 in Kollum op voorsprong kwam, was voor Harkema-Opeinde niets aan te doen. De gelijkmaker die Opende produceerde mocht ‘De Heide’ zich wel aanrekenen. Na een miscommunicatie in de Harkemaster achterhoede bracht Jarno Westerhof de partijen in evenwicht: 1-1. Een minuut na de gelijkmaker stond de thuisploeg bijna weer op voorsprong. Na een verre ingooi van Albert Veenstra leek Sake Kooistra keeper Pijpker met een lob te verschalken. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde Pijpker er alsnog in de bal over de lat te wippen.

Het scorebord bleef tot het laatste fluitsignaal op 1-1 staan. Harkemase Boys 2 mag hierdoor als groepswinnaar verder bekeren. Dit was ook de ploeg in de poule die het meest recht had op een vervolg van het bekertoernooi. Voor Harkema-Opeinde begint het seizoen nu pas echt. De resultaten in de voorbereiding waren aardig. Het vertoonde spel vertoonde meer pieken en dalen. Dikwijls zegt dit niets over de competitiestart, zo wees het vorige seizoen uit. Met veel interesse wordt er in Harkema daarom uitgekeken naar de competitie-opener tegen Rottevalle.