Zaterdagteam TTS uitstekend van start

Surhuisterveen - Ondanks het ontbreken van een aantal spelers van het motorblok ging het zaterdagteam van TTS voortvarend van start in de eerste competitiewedstrijd tegen het deels jeugdteam van het Noorden 2 uit Groningen.

Wedstrijdleider Karel de Bruin moest als eerste de capaciteiten van de jeugd op onaangename wijze ervaren. De jeugdige Sander Staal gaf Karel op professionele wijze het nakijken. Gelukkig trok Ype Kroodsma de stand gelijk door de jeugdige dame Yneke Goerres uit Oldeboorn te verslaan.

Jan Kunnen wist een eenvoudige rondslag uit te voeren, doordat Wouter Keitz te onoplettend was. De veteranen Jan Hoogsteen en Jacob Ganzevoort kwamen remise overeen. Invaller Haye Wittemans maakte gehakt van de stand van de sterke Johan Rademaker en behaalde de volle winst.

Luitzen van der Heide en Narinus Damkat besloten tot remise. Joop de Graaf kon een cadeautje in ontvangst nemen, doordat Sebastiaan Mateo de weg volledig kwijtraakte.

Steven Veenstra aan bord 1 kon het niet bolwerken tegen de crack van het Noorden Henk Stroetinga. Met tien punten op de teller konden de Feansters in de nog twee lopende partijen met remise volstaan.

Dit was dan ook in beide het geval bij eerst nieuwkomer Tjidsger Veenstra en vervolgens Cees Dijkstra.

Op 29 september staat de uitwedstrijd tegen Het Provinciale Groninger Tiental uit Delfzijl op het programma.