TTV Buitenpost wint in Zuid-Holland

Oegstgeest - Voor het eerste herenteam van TTV Buitenpost stond op de eerste verre uitwedstrijd van het derde divisieseizoen op de kalender.

In Oegstgeest gingen Thomas Kuijer (inmiddels blessurevrij), Jaap van Tijum en Arnoud Hofman de strijd aan met Pecos 3; Jens Wiersma, Thomas Jansen en Maaike van de Pavoordt.

Kuijer kampte met opstartproblemen in zijn openingswedstrijd tegen Wiersma. Hij gaf zijn debuut voor de Buitenposters echter, met zeges op van de Pavoordt en Jansen, alsnog glans. Aanvoerder van Tijum begon eveneens met een nederlaag; hij verloor van Jansen. Met al zijn ervaring en werklust trok hij wél zijn wedstrijden tegen Wiersma en van de Pavoordt over de streep. Met enig fortuin wist Hofman hetzelfde te presteren. Op de goed serverende Jansen kreeg ook hij onvoldoende vat. Kuijer en van Tijum zorgden in het dubbelspel voor een belangrijk bonuspunt. Dankzij een degelijke 0-3 zege op het duo Wiersma/Jansen werd Pecos 3 in eigen huis op een 3-7 nederlaag getrakteerd.

De dames van TTV Buitenpost speelden in Leiden tegen koploper Docos-wolkyshop.nl in de derde divisie. Linda Kleiker nam de rol van kopvrouw op zich en wist alle drie haar wedstrijden in winst om te zetten tegen Astrid Koppers, Yolanda Bloemen en Ellen Hoogervorst. Anine Stegeman pakte twee punten voor Buitenpost met winstpartijen op Koppers en Bloemen en Rianne Komrij zorgde voor een overwinning op Koppers in de afsluitende partij. Komrij en Stegeman haalden samen ook de overwinning binnen bij het dubbelspel tegen het duo Koppers/Hoogervorst. Door de overwinning staan de dames bovenaan na twee wedstrijden, een puntje voor op de nummer twee en drie.