Week van de opvoeding in Achtkarspelen

Regio - 'De Week van de Opvoeding' vindt dit jaar plaats van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober. De week staat in het teken van opvoeden en ouderschap.

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. In Achtkarspelen worden verschillende activiteiten georganiseerd die passen bij het thema. Alle activiteiten die georganiseerd worden in de Week van de Opvoeding zijn gratis toegankelijk.

Opvoedfair
Er wordt veel geschreven en gesproken over hoe we ‘moeten’ opvoeden. Maar weet u nog wat goed en niet goed is om te doen? Hoe laveert u als ouder steeds mee met de ontwikkeling van uw kind? Een kind van twee vraagt andere opvoedingsvaardigheden dan een kind van twaalf jaar. Spreker Gwendolyn Winters geeft tijdens de Opvoedfair op donderdag 4 oktober een korte lezing en probeert antwoorden te geven op deze vragen. Ook geven diverse organisaties, waaronder VNN, JGZ en Villa Pinedo, informatie over thema’s die we tegenkomen in de opvoeding. De Opvoedfair, georganiseerd door het Jeugdteam, wordt gehouden in MFA It Tillehûs in Kootstertille. Van 19.30 tot 21.30 uur is iedereen welkom die te maken heeft met kinderen en jongeren (ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten, hulpverleners, begeleiders etc).

Ouder en Kind sporten
Ook voor kinderen van het basisonderwijs en hun ouders wordt een sportieve activiteit georganiseerd. Woensdag 10 oktober van 8.30 tot 14.00 uur kunt u samen met uw kind deelnemen aan sport en spel activiteiten in sporthal De Fûgelkamp in Harkema. Opgave voor deze activiteit gaat via de basisscholen.

Stichting Leergeld
Wil uw kind graag sporten maar kunt u bijvoorbeeld de contributie of sportkleding niet betalen? Stichting Leergeld kan u helpen. Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die binnen- en buitenschoolse activiteiten niet kunnen betalen. Meer informatie is te vinden op www.leergeld.nl

Voor meer informatie over de 'Week van de Opvoeding' kunt u kijken op www.cjgachtkarspelen-tytsjerksteradiel.nl.