Project ‘Verkeersflits’ voor scholieren Kootstertille

Kootstertille - Voor de leerlingen van christelijke basisschool De Merlettes in Kootstertille staat voor dinsdag 2 oktober een verkeersproject op het programma. Het project heeft de naam ‘Verkeersflits’.

De ‘Verkeersflits’ is een project van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) dat wordt uitgevoerd door VVN, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), de Fietsersbond, Traffic Skills en Tjinco Leer in het Verkeer. 

Bij de verkeersflits krijgt elke groep 2 uur verkeersles.  Groep 1 en 2 krijgen de les ‘Leer in het verkeer’. Het gebruikte lesmateriaal is gebaseerd op Dick-Bruna illustraties. Kleuters uit groep 1 en 2 oefenen een aantal basisvaardigheden in het verkeer.

Groep 3 en groep 4 oefenen op het schoolplein de fietsvaardigheden en krijgen in de klas aanvullende theorie. In groep 5 en 6 wordt het thema remweg behandeld. De leerlingen mogen de remweg inschatten van een auto en mogen zelf meerijden in de auto. De groepen 7 en 8 behandelen afleiding op de fiets. ‘Op de fiets even niets’ is een interactieve verkeersles waarbij in gesprek met en met name tussen de leerlingen het eigen verkeersgedrag aan de orde komt. Wat doet het bellen, sms’en en muziek luisteren met je verkeersgedrag?

Om de ouders te betrekken bij de Verkeersflits en de verkeersopvoeding kunnen zij vooraf/achteraf ook een half uur meedoen met de verschillende onderdelen. 

Door het organiseren van de ‘Verkeersflits’ hopen cbs De Merlettes en de organisatoren dat de leerlingen zich op een veilige(re) manier door het verkeer zullen bewegen.