Duo expositie ‘Van Nature’ in gemeentehuis Buitenpost

Buitenpost - Van 2 oktober tot en met 28 december exposeren beeldend kunstenaars Jacomijn Steen en Erna Kroezen in het gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost. Met hun thema ‘Van Nature’ sluiten aan bij de aandacht voor biodiversiteit, maar dan net even anders.


Dit jaar is er in het kader van LF2018 in Buitenpost en omgeving veel aandacht voor bijen en de natuur met haar biodiversiteit. Jacomijn Steen en Erna Kroezen exposeren met werk waarin hun blik op de natuur in brede zin tot uiting wordt gebracht.

Beide kunstenaars zijn geschoold aan de Klassieke Academie te Groningen. Kroezen in de teken- en schilderkunst, Steen in de beeldhouwkunst. Kroezen schildert onder andere de natuur zoals je die terloops kunt zien tijdens een wandeling. Ze werkt ook graag met (natuurlijk) materiaal.  Zo zijn er litho’s, houtsneden en schilderijen op jute te zien.

Steen heeft het begrip ‘van nature’ uitgebreid tot de ‘menselijke natuur’. Ook zij werkt met verschillende soorten materiaal (brons, glas en keramiek). Jacomijn Steen woont in Buitenpost en is bekend door haar deelname aan ‘Kunst in de Kerk’ en de Kunstroute ‘Rondje Kunstzinnig’.

De tentoonstelling is te zien van 2 oktober tot en met 28 december in de centrale hal van het gemeentehuis in Buitenpost. De opening vindt plaats op dinsdag 2 oktober om 16.00 uur en wordt verricht door beeldhouwer/musicus en voormalig docent van de exposanten Gert Sennema. Publiek is hierbij van harte welkom. 

Adres: Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost. Openingstijden maandag tot en met vrijdag 09.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.30 uur. Exposities in het gemeentehuis van Achtkarspelen worden georganiseerd door de Stichting Keunstkrite Twizel. Meer informatie via www.keunstkrite.nl