Prima seizoenstart SC Twijzel met zege in en tegen Niekerk

Niekerk - SC Twijzel heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen. In en tegen Niekerk werd het zaterdag 1-3 voor de equipe van de nieuwe trainer Johannes Douma.

Na een goede voorbereiding is het bij aanvang van de competitie altijd afwachten wat een en ander waard is. Bij het lezen van de voorbeschouwingen in de diverse voetbijlagen in regionale en lokale kranten lijkt iedereen kampioen te worden, een periodetitel te pakken of minimaal in het linkerrijtje te eindigen. Ook SC Twijzel reisde met veel vertrouwen af naar Niekerk.

Dit vertrouwen vertaalde zich in een goede start van de wedstrijd. Het was SC Twijzel dat het initiatief nam en Niekerk op eigen helft onder druk zette. De 0-1 kon dan ook niet uitblijven.  In de negentiende minuut zette Wiebe Aardema  op aangeven van Wytze Pilat SC Twijzel op voorsprong.

In de 25ste minuut moest Wytze Pilat echter geblesseerd het veld verlaten. Hierna werd het spel van Sc Twijzel onrustiger en slordiger. Niekerk kwam hierdoor beter in de wedstrijd en was er sprake van meer evenwicht. Het was voor de bezoekers dan ook mooi meegenomen dat Hielke van der Meulen de bal op slag van rust de bal van grote afstand in het doel poeierde: 0-2.

 

Na de pauze bleef de wedstrijd lange tijd goed in balans. Hoewel het spel niet goed was bleef de organisatie bij Twijzel goed op orde. De door blessures en schorsingen bijna geheel vernieuwde verdediging gaf gedurende de hele wedstrijd nauwelijks iets weg.

Desondanks moest Twijzel in 71ste minuut de 1-2 van Frank Renkema toestaan. Dit betekende wel dat de spanning in wedstrijd toenam en het voor de vele supporters uit Twijzel even billenknijpen werd.

Gelukkig voor de bezoekers was daar Johannes van der Meulen die na een snelle uitbraak op goed aangeven van Wietse van der Valle de wedstrijd in het slot gooide, 1-3. De wedstrijd werd daarna goed uitgespeeld en Twijzel had in de slotfase nog uit kunnen lopen naar een grotere score.

Het bleef evenwel bij 1-3 en hiermee had SC Twijzel de gewenste en verdiende goede competitiestart. Positief punt deze middag was ook dat Menno Blom na lang blessureleed weer zijn opwachting maakte en een prima partij speelde.

Natuurlijk valt er nog genoeg te verbeteren. Maar met deze start kan het team van trainer Johannes Douma prima verder. Te beginnen volgende week met de thuiswedstrijd tegen debutant Veenhuizen.