It Fean/Boelenslaan flinke maat te groot voor Veenwouden

Feanwalden - Na de domper in de seizoensouverture week reisde It Fean/Boelenslaan zaterdag af naar Feanwâlden. De korfbalcombinatie was vastbesloten om nu wél de winst te pakken. Die opzet slaagde: de gasten zegevierden met maar liefst 4-22. 

Kijkend naar de tot nu toe behaalde resultaten tegen Veenwouden moesten de roodhemden erin slagen om de twee punten mee naar huis te nemen. De eerste paar minuten verliep het spel nog ietwat stroef voor de Expert-formatie en was het nog even zoeken om de juiste aanvallen op te zetten. Het duurde echter niet lang voordat It Fean/Boelenslaan de korf vond en op een voorsprong van 0-2 kwam.

Het was Veenwouden dat hierna middels een afstandsschot scoorde. Maar al snel werd duidelijk dat de wedstrijd zou worden gewonnen door It Fean/Boelenslaan. De bezoekers wisten goede aanvallen op te zetten en de gecreëerde kansen af te maken. Zo gingen de roodhemden de rust in met een 1-11 voorsprong.

In de pauze kregen de spelers van It Fean/Boelenslaan te horen dat ze goed aan de opdrachten hielden en goed spel leverden. Het was zaak om de wedstrijd lekker uit te ballen. Met twee wissels aan de kant van de gasten werd begonnen aan de tweede helft.

 

Het tweede bedrijf verliep voor It Fean/Boelenslaan net zo voortvarend als de eerste helft. Kans na kans werd afgemaakt waardoor de gasten uitliepen naar een 1-17 voorsprong. De thuisclub had het lastig en had moeite met het creëren van kansen, mede door het verdedigende werk van de roodhemden. Ondanks de enorme achterstand bleef Veenwouden enthousiast door korfballen. De thuisclub vond nog drie keer de korf, maar It Fean/Boelenslaan was ook nog niet klaar met scoren. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 4-22.

Volgende week is het eerste team van It Fean/Boelenslaan vrij. Op 6 oktober reist de formatie af naar Oldeberkoop om daar om 15.30 uur de strijd aan te gaan met Lintjo.