Prachtige creaties bij geslaagde zeepkistenrace in Augustinusga

Augustinusga - Met dank aan de meewerkende weergoden is de zeepkistenrace in Augustinusga zaterdag een doorslaand succes geworden.  Het evenement werd georganiseerd door Sjaki, het plaatselijke kinder- en jongerenwerk.

Negentien deelnemers durfden het aan om van de door een aantal zeer handige mannen uit het dorp gebouwde schans af te gaan. Er kwamen prachtige creaties voorbij.

Zo deed Fred Flintstone mee in zijn bekende loopauto, was de General Lee van The Dukes of Hazzard present en was er een - naar later bleek - razendsnelle crossauto te bewonderen.

Uiteindelijk was qua snelheid dan ook de crossauto, bestuurd door Henri Ytsma, de grote winnaar. Het parcours werd afgelegd in de uitermate rappe tijd van 6,66 seconde. Op de tweede plek eindigde Klaas Borger en Rick van der Molen in de General Lee werd derde.

Natuurlijk was er ook een originaliteitsprijs te verdienen. Deze werd gewonnen door Fred Flintstone oftewel Sander de Boer. Hij had samen met zijn vader Jack een prachtige replica van de auto van Fred gemaakt. Daarnaast had Sander de Boer een echte Fred Flintstone-outfit aan en ging hij van de schans onder de karakteristieke kreet ‘Yabadabadoo!’.

De organisatie kijkt terug op een prachtig evenement en bedankt iedereen die op zijn of haar wijze een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de zeepkistenrace.