Surhuisterveen wint eerste competitieduel

Surhuisterveen - Black Boys was de eerste tegenstander van Surhuisterveen in dit seizoen. Het werd een overwinning voor de Feansters: 2-0.

Surhuisterveen is dit jaar in een Friese competitie ingedeeld. Met op het laatste moment twee andere ploegen. Zwaagwesteinde en Sint Jacob hebben zich namelijk teruggetrokken uit de zondagvoetbal. Lemmer en Nieuweschoot zijn toegevoegd om zo met twaalf ploegen de competitie te spelen.

De laatste keer dat Surhuisterveen en Black Boys elkaar troffen was  drie jaar geleden in een beslissingsstrijd om een plaats in de vierde klasse. Black Boys was toen over twee wedstrijden de sterkste.

Nu was het anders. Surhuisterveen was de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Na 21 minuten was het raak: Watz Anne van Houten zette de bal prima voor en het was Bart Bosgra die perfect de bal binnen kopte: 1-0. Kansen kwamen er vervolgens wel, maar de eindpass  ontbrak. De rust stand was dan ook 1-0.

Na de rust ging Surhuisterveen door waar het in de eerste helft mee bezig was. Goed verzorgd voetbal en kansen creëren. Black Boys ging nu ook harder de strijd aan. Dat resulteerde tot enige gele kaarten. Scheidsrechter Wijnstra uit Drachten had er goed het zicht op en floot een prima wedstrijd. Na twintig minuten in de tweede helft was het weer raak. Opeens floot de scheidsrechter voor een penalty. In een poging om de bal uit het doel te werken sloeg een verdediger van Black Boys de bal weg met de hand. Wierd Hamstra schoot de penalty onberispelijk binnen: 2-0. 

Na deze goal kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde. Totdat de verdediger die al geel had, commentaar leverde op de leiding. Hiermee kreeg hij de tweede gele kaart en werd met rood weggestuurd.

Komende zondag  speelt Surhuisterveen een uitwedstrijd tegen Warga.