Harkemase Boys verspeelt twee punten

Harkema - Harkemase Boys verspeelde op De Bosk twee punten tegen Eemdijk: 1-1. De ploeg van Tieme Klompe staat met tien punten uit vijf wedstrijden op een derde plaats in de derde divisie.

Harkemase Boys kwam tegen Eemdijk al vroeg in het duel op achterstand. Zakaria el Bennay was na zeventien minuten trefzeker: 0-1.

Het gebeurde in een fase waarin Harkemase Boys juist de overhand kreeg. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte. Na een goede bal van Pier Veldman bleef Dennis van Duinen kalm. Hij tekende voor de gelijkmaker.

Na rust verwachtte het thuispubliek dat Harkemase Boys zou afrekenen met Eemdijk. Robert Stelpstra kreeg vroeg in de tweede helft een uitstekende mogelijkheid op de 2-1, maar de spits had teveel tijd nodig. Veel gebeurde er vervolgens niet meer, waardoor Harkemase Boys uiteindelijk met een kater vanwege het puntenverlies achterbleef.

,,De eerste helft hadden we moeite met de organisatie. Zij spelen met veel lange ballen en wij wonnen te weinig eerste ballen. Dan moet je er steeds achteraan”, liet Harkemase Boys-verdediger Jesse Renken weten. Hij noemde de verdedigende instelling van de ploegen die Harkemase Boys tot nu toe trof in de derde divisie.

,,ODIN speelde met vijf achterop, ONS ook”, aldus Renken. ,,Eemdijk speelde ook heel behoudend. De kansen die je krijgt, moeten er dan gewoon in.”