ASC start seizoen met zeer ruime overwinning

Boerakker - ASC begon het nieuwe seizoen met een 1-9 zege op Boerakker.

ASC begon voortvarend en kreeg in de openingsfase al kleine kansjes. Na tien minuten viel de eerste treffer. Sietse Hofstede vond Han Zwart: 0-1. Na 19 minuten was het wederom Zwart die doel trof, deze keer op aangeven van Tamme de Boer.

Boerakker leek heel even op te leven, maar verder dan een schot op de lat kwam de ploeg niet. De 0-3 kwam in de 38ste minuut van De Boer. De 0-4, in de 44ste minuut, werd ingeleid door een prima crosspass van De Boer op Hofstede. Hij bediende Zwart, die zijn derde treffer maakte.

Op slag van rust deed Boerakker iets terug. Na matig uitverdedigen van ASC was het Willem Pieter Wouda die met een schot in de kruising de ASC-doelman kansloos liet: 1-4. Na de rust kwam ASC sterk uit de startblokken. Jelmer Sijens rukte meteen na de aftrap op, vond Zwart en hij tekende voor de 1-5.

Nog geen twee minuten later was het alweer raak voor Zwart, na een assist van De Boer. De koek was voor ASC en Zwart nog niet op, want in de 50ste en 54ste minuut maakte Zwart zijn zesde en zevende treffer. Na de 1-8 was de schwung eruit. Pas in de 88ste minuut maakte Marco de Haan met een fraaie lob de 1-9. 

Een mooi begin van de competitie voor de mannen uit Augustinusga, Surhuizum en omstreken. Op zaterdag speelt ASC een thuisduel met ONR (14.00 uur).