SC Kootstertille verliest openingswedstrijd

Kootstertille - SC Kootstertille is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. De Tilsters verloren op eigen veld met 1-3 van FC Birdaard.

Het was een onnodige nederlaag van Kootstertille, dat voor rust op 1-0 kwam via een treffer van Gerbrand Waaksma. Birdaard kreeg in de eerste helft namelijk een rode kaart. Die overtalsituatie speelde Kootstertille echter niet goed uit. Wat heet: na de 1-0 ruststand werd uiteindelijk met 1-3 verloren.

De ploeg van Jan van Dijk, die afgelopen seizoen van de vijfde naar de vierde klasse promoveerde, speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen V & V ‘68.

Kootstertille boekte eerder wisselende resultaten in het bekertoernooi. Van Zwaagwesteinde werd met 1-4 verloren, terwijl de Tilsters uithaalden op bezoek bij Holwerd. Het werd maar liefst 1-14. De streekderby tegen VVT eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Datzelfde VVT begon afgelopen zaterdag de competitie met een 1-0 overwinning op De Sweach. VVT komt, net als streekgenoten Eastermar, Drogeham en GSVV uit in 5C. Eastermar verloor op eigen veld met 0-1 van TFS. GSVV speelde in een doelpuntrijke wedstrijd gelijk tegen Friese Boys: 3-3.

Ten slotte was Drogeham op eigen veld te sterk voor Suameer. Het werd 2-1.

De eerste derby staat op 6 oktober op het programma. Dan neemt Eastermar het op tegen Drogeham.