Thema-avond 'Zorg voor de aarde: gezondheidszorg'

Buitenpost - Theo Mulder van Agro Mulder Kollumerzwaag komt op woensdagavond 17 oktober langs in De Schakel om te spreken over het onderwerp Zorg voor de aarde: gezondheidszorg.

Theo heeft een familiebedrijf dat al 75 jaar foerage producten en ondersteuning levert aan agrarische ondernemers en particulieren. 

We realiseren het ons misschien niet altijd meer, maar alles wat we eten en dragen aan kleding komt via de bodem tot ons. Je zou kunnen stellen; Wat wij eten laat zien in hoeverre wij de bodem begrijpen. Onze gezondheid begint met een goed beheer van de bodem. Theo Mulder heeft zich in dit onderwerp verdiept en weet de landbouw en de gezondheidszorg op een inspirerende wijze met elkaar te verbinden. Theo is er van overtuigd, dat een gezonde en vruchtbare bodem leidt tot een betere gezondheid van mensen. Hierbij neemt hij ons om te beginnen mee in de historische ontwikkeling van zowel de landbouw als de (gezondheids-) wetenschap. Vervolgens legt hij uit welke veranderingen in de landbouw en in de zorg voor onze gezondheid nodig zijn om het evenwicht tussen mens en bodem te herstellen. Daarbij gaat hij speciaal in op de invloed en het belang van bacteriën in de bodem en in ons lichaam. Bij dit alles zullen we stilstaan bij de vraag wat de Bijbel over dit thema te zeggen heeft. Het belooft een boeiende avond te worden met  voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

De opbouw van deze thema-avond  ziet er als volgt uit:
19.15 uur: Ontvangst met koffie
19.45 uur: Korte introductie
19.50 uur: Theo Mulder aan het woord
20.45 uur: Pauze
21.00 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen
21.45 uur: Afsluiting