Harkema-Opeinde: geen gifbeker, maar gifvat

Menaldum - De uitwedstrijd tegen Foarút heeft Harkema-Opeinde een enorme kater opgeleverd. Enerzijds was er de teleurstelling over het 1-1 gelijke spel.

Op basis van kansen was er in Menaldum meer te halen geweest. Veel groter was de klap die de Harkemasters in de 21ste minuut te verwerken kregen. In die minuut stortte Willem Spoelstra bij een duel om de bal, ter hoogte van de middellijn kermend ter aarde. Veel meegereisde supporters roken toen al onheil want een schreeuwende Willem Spoelstra is een zeldzaamheid. Nadat een ambulance na een oponthoud van 25 minuten Spoelstra naar het Medisch Centrum Leeuwarden had vervoerd kwam al snel de diagnose: een gebroken kuit- en scheenbeen.

Tot dat fatale moment had Harkema-Opeinde niet heel veel te duchten gehad van de gastheren. Het was niet zo dat de Wâldmannen veel beter waren, maar de meeste dreiging kwam van de groengelen. Met name de rechterzijde van Foarút bleek kwetsbaar. Vanuit deze hoek viel in de 16de minuut ook de 0-1. Alex van der Tuin leverde een puntgave voorzet af die door Sake Kooistra fraai werd binnen geknikt: 0-1.

Vijf minuten na de pauze kroop de thuisploeg opnieuw door het oog van de naald. Marten Pieter Hoeksma leverde een puike voorzet af, die door Sake Kooistra werd terug gekopt op de inlopende Gerard Spinder. Het harde schot van Spinder werd goed gepareerd door keeper De Boer. In minuut 54 creëerde Foarút zich het eerst in de wedstrijd een uitgespeelde kans. Het vervelende voor de Harekieten was dat deze meteen werd verzilverd. Ietwat gelukkig kwam Jeffrey Draaisma aan de bal, waarna Jorrit Boomsma alleen richting doel werd gestuurd: 1-1.

Een zege zou slechts een pleister op de wonde zijn voor Harkema-Opeinde. Al twee jaar lang teisteren blessures de Harkemaster selectie. Zo langzamerhand lijkt het elftal niet meer te maken te hebben met een gifbeker, maar met een gifvat op dat gebied. Zaterdag komt een van de koplopers, de FC Birdaard op bezoek. Een zware partij dus, al hoeven de Birdaarders ook zeker geen presentjes te verwachten. Met de strijdlust die de ploeg van Willem Schokker op Sportpark Schatzenburg etaleerde gaat de koploper nog een zwaar middagje tegemoet op De Bosk.