Drogeham te sterk voor TFS

Drachtstercompagnie - Na het eerste competitieduel wist Drogeham ook het tweede duel winnend af te sluiten. Tegen het TFS van ex-coach Hans Gellert werd het, zonder goed voetbal maar met veel inzet, 1-2 voor de geelhemden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was er voor het publiek genoeg te zien. In de eerste minuten wist Klaas Jan Bosgraaf al bijna te scoren en werd een listig schot van de Kompenijsters tot hoekschop verwerkt. Tien minuten later stond het vizier van Bosgraaf op scherp en bracht hij Drogeham op voorsprong. Een hard schot vanaf 20 meter was de keeper te machtig.

TFS moest nu komen en probeerde de gasten georganiseerd vast te zetten. Drogeham wist er zo nu en dan echter makkelijk door te combineren, maar had moeite met het geven van de eindpass. Het duel ging steeds meer gelijk op, waarbij de thuisploeg vlak voor rust erg gevaarlijk werd via stilstaande situaties. Drogeham mocht doelman Jeroen Krol dankbaar zijn dat het met een 0-1 voorsprong kon rusten.

De tweede helft begon met eenzelfde spelbeeld, waar de ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder deden. Om gevaarlijker te worden, begon TFS steeds meer het middenveld over te slaan en de lange bal te hanteren. De grootste kansen bleven echter voor Drogeham, al verzuimden Jan Spinder en Aaron van Keulen de spreekwoordelijke trekker over te halen.

Tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Na een splijtende pass over de breedte van Jan Spinder schoof Erik Postmus beheerst de bal achter de doelman en daarmee verdubbelde hij de voorsprong. TFS bleek mentaal geknakt en hierdoor was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut wist de thuisploeg nog een treffer voor de statistieken te maken.

Met deze overwinning op zak wacht Drogeham zaterdag een spannend duel bij Eastermar, waar vorig seizoen in de laatste minuut een punt werd behaald.