Open dag Schildpaddenopvang Harkema groot succes

Harkema - De open dag van de Schildpaddenopvang Harkema zaterdag is een groot succes geworden.

Iets meer dan duizend bezoekers kwamen op het evenement af. Dat was boven verwachting. Veel bezoekers kwamen uit de buurt. Maar ook mensen van ver togen naar Harkema om een kijkje bij de opvang te nemen. Zo waren er gasten uit onder meer Duitsland en België.

De open dag kende een soepel verloop en heeft maar liefst 3500 euro opgebracht. Deze opbrengst wordt ten eerste besteed aan een groter verblijf voor Beavis, de grote Bijtschildpad. De rest van bedrag zal eveneens worden uitgeven aan nieuwe verblijven.

Dankzij de opkomst van de bezoekers, de grote groep vrijwilligers van de opvang zelf en de aanwezigheid van de Dierenambulances van de Dierenbescherming is er veel geld bijeengebracht. Dankzij de buren van de Schildpaddenopvang - groente- en fruitzaak it Ierappelmantsje die een mandarijnenactie hielden - werd een bedrag van driehonderd euro opgehaald. 

Volgend jaar houdt Schildpaddenopvang Harkema weer een open dag. ,,Wij bouwen weer verder en hebben dan weer heel wat om te laten zien. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp, giften en positieve reacties van onze bezoekers en vrijwilligers”, aldus beheerder Gerard van der Wijk van de schildpaddenopvang.