Buitenpost krijgt te weinig tegen ACV

Buitenpost - Buitenpost had zaterdag een gelijkspel verdiend tegen ACV uit Assen, maar verloor wel met 0-1. Verder dan twee buitenspeldoelpunten kwam de thuisploeg niet.

De meeste kansen van de wedstrijd waren voor de Blauwkes, maar werden niet benut. De Assenaren straften één foutje achterin af en beslisten daarmee het duel.

Zichtbaar was dat ACV - een van de titelkandidaten – wat gemakkelijker en verzorgder voetbalde dan Buitenpost. Het positiespel van de Assenaren was prima, maar Buitenpost had het wederom verdedigend goed voor elkaar, waardoor de gasten niet gevaarlijk werden.

Halverwege de eerste helft was er pas de eerste kans voor ACV. Jelmer Vos moest keeper Kevin van der Meulen helpen op de doellijn. Het meeste gevaar van de gasten kwam voort uit hoekschoppen. Na een half uur spelen moest Van der Meulen zich uitstrekken om een vrije trap van oud-prof Pascal Huser uit het doel te boksen. Een minuut voor rust was de Asser spits wel doeltreffend. Na laks verdedigen mocht Huser van afstand aanleggen en hard in de uiterste hoek raak schieten.

Na rust ging Buitenpost door met het creëren van mogelijkheden. Zo was Dijk met het hoofd gevaarlijk en greep de sterke verdediger Gibril Sankoh (ex-FC Groningen) goed in op de rebound van Aaron Boekhout. Daarna werd Asser spits Gijs Jasper een paar keer gevaarlijk. Eerst schoot hij voorlangs, even later was er een prima redding van Van der Meulen. In de 65ste minuut had Dijk een goede kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Wim de Vries schoot hij diagonaal in, waarna de Asser keeper ternauwernood redding kon brengen. Daarop leek Buitenpost te scoren, maar scheidsrechter Martijn Kieft floot voor buitenspel.

Buitenpost ging steeds meer risico nemen op zoek naar een doelpunt. ACV kreeg daardoor volop ruimte om te counteren, bracht een extra spits in, maar profiteerde er niet van. Vijf minuten voor het eindsignaal was er nog wel een goede mogelijkheid voor spits Jasper, maar Van der Meulen stond zaterdag opnieuw uitstekend te keepen. Drie minuten later was er een doelpunt van Huisman de Jong, maar voor de tweede keer deze middag werd een goal afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd ging Van der Meulen tweemaal mee naar voren bij een hoekschop. De bal kwam voor de voeten van invaller Joran Olijve, maar hij schoot net over. Zo bleef ACV in de hectische slotfase maar net overeind.

,,We hebben verloren van een mooie tegenstander zonder kansen weg te geven. Het geeft aan dat we goed op weg zijn in de hoofdklasse”, zei Buitenpost-trainer René van der Weij. ,,De goal van ACV is geen kans en daardoor is het zuur dat we niet een resultaat hebben gehaald. Want een punt was absoluut verdiend geweest.”

,.We krijgen iedere week de complimenten, maar ik weet ook dat we daar niks aan hebben. Morgen is iedereen het vergeten en staat er gewoon 0-1. Verdedigend staat het prima bij ons, maar we moeten nu gaan werken aan balbezit en wat we doen moeten om tot nog meer kansen te komen om wedstrijden te gaan winnen.”