Ranglijst DTK krijgt vertrouwde aanblik

Buitenpost - De ranglijst van de interne competitie van schaakclub De Twee Kastelen begint een vertrouwde aanblik te krijgen.

Na vier ronden heeft clubkampioen evenveel overwinningen geboekt. In de vierde ronde verschalkte hij na een lange partij Derk Schuttel, die vorig jaar nog tweede eindigde.

De tweede plaats wordt nu gedeeld door Pieter Bronsema, die twee partijen won maar ook twee keer afwezig was, en Jan van Paassen. Laatstgenoemde wist routinier Bartele Bosma te verschalken in een spectaculaire aanvalspartij. Bosma is samen met onder anderen zijn neef Bosma en Derk Schuttel terug te vinden in de middenmoot. Grappig genoeg staat de vader van ranglijstaanvoerder Jeroen Weggen, Rick, op dit moment op de laatste plaats.

Komende vrijdag begint de interne bekercompetitie van DTK. Verder begint in oktober de externe competitie ook weer. Het eerste viertal van DTK speelt in de eerste klasse A en is één van de favorieten voor de titel. DTK 2 zal in de tweede klasse C ook in de bovenste regionen mee doen. DTK 3 speelt ook in de tweede klasse (2A).