Bijna veertien dagen geen treinen Buitenpost-Groningen

Buitenpost - Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er geen treinen tussen Buitenpost en Groningen vice versa.

Dat er geen treinen rijden heeft te maken met werkzaamheden aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Arriva zet op de dagen dat het treinverkeer gestremd is bussen in.

Van dinsdag 16 tot en met zondag 28 oktober rijden er derhalve Arriva-bussen tussen Groningen en Buitenpost vice versa. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd, aldus de betrokken vervoerders.

Extra bussen

Arriva laat tijdens de studentenspits rechtstreekse bussen rijden tussen Buitenpost en Zernike. Studenten uit Friesland onderweg naar Groningen kunnen in Buitenpost overstappen van de trein naar de bus.

BAM Infra voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit rond het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Op het traject Groningen-Leeuwarden v.v. komt een extra sneltrein, zodat er straks twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur per richting rijden. Ook worden de treinen langer en gaan ze op enkele punten sneller rijden.