Korfballers It Fean/Boelenslaan gaan na rust onderuit bij Lintjo

Oldeberkoop - De hoofdmacht van de korfbalcombinatie It Fean/Boelenslaan heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Lintjo verloren. In Oldeberkoop waren de roodhemden niet opgewassen tegen de zeer fysiek spelende Stellingwervers: 12-11.

Lintjo is voor It Fean/Boelenslaan geen onbekende tegenstander. De Berkoper formatie is een fysieke ploeg, iets waar coach Lammert van der Veen van It Fean/Boelenslaan z’n equipe in de bespreking ook voor waarschuwde.

Na wat aftasten door beide ploegen was het Lintjo dat de score opende. Al rap had de combiploeg het antwoord klaar en trok de stand gelijk. Tot aan de rust was het It Fean/Boelenslaan dat beter was. De gasten gingen dan ook met een voorsprong van twee doelpunten de rust in: 4-6.

In de pauze hamerde coach Van der Veen erop dat It Fean/Boelenslaan wat meer rust moest houden in de aanvallen. Lintjo kwam beter uit de rust en trok de stand gelijk. Vervolgens werd het zeer fysiek aan de kant van de thuisclub. De scheidsrechter trad hier in de ogen van de bezoekers niet tegen op. It Fean/Boelenslaan was even de kluts kwijt. Lintjo liep uit naar een voorsprong van drie doelpunten: 9-6.

Maar de ploeg van coach Van der Veen vocht zich terug en kwam op gelijke hoogte. Daarna liep Lintjo uit naar 12-9. Een strijdvaardig It Fean/Boelenslaan kwam nog terug tot 12-11. Het eindsignaal zorgde ervoor dat de punten in Oldeberkoop bleven.