Zanger en pianist Roon Staal treedt op in Augustinusga

Augustinusga - Zanger en pianist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs zeventien locaties door Nederland. Staal komt ook naar Augustinusga.

Het concert te Augustinusga in de Augustinitsjerke vindt plaats op vrijdag 12 oktober 2018. Aanvangstijd is 20.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Tijdens de oktober-tour wordt er een nieuw album gepresenteerd.

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O’Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken die zijn inmiddels vele cd releases weten te vinden.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. Songs die Staal speelt op zijn concerten zijn eigen werken zoals Promise, Als Je Mij Zoekt en Weet Waarom Je Leeft die diepgang geven aan het concert en onthullen waarom hij aan de Universiteit van Amsterdam de bachelor studie Wijsbegeerte heeft gevolgd.

Maar dit zijn versieringen in een breed repertoire door de Westerse muziek heen waarin klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) worden afgewisseld met bekende songs van onder anderen The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond, Boudewijn de Groot. Staal schuwt uitersten niet: Zo wordt zelfs Ozzy Osbourne uit de kast gehaald met Dreamer - dat hij ooit in Hollywood opnam met producer Jim Ervin. Of een crooner zoals Moon River of Blue Moon maken het dat de avond divers is.

De gehele tourlijst is te vinden op www.roonstaal.com  Hier is ook alle informatie over de locaties en data te vinden. Kaarten zijn daar online te reserveren of via tel. 06-30025992.