Derby Surhuisterveen en ONB kent geen winnaar

Surhuisterveen - In vroeger tijden was de derby Surhuisterveen – ONB een reden voor een ware volksverhuizing. En ook afgelopen zondag trok de wedstrijd veel publiek.

Niet de aantallen van vroeger, maar desalniettemin waren de toeschouwers in ruime mate aanwezig. Voor ruim 250 man deden zowel Surhuisterveen als ONB hun uiterste best om te winnen. Beide ploegen moesten echter genoegen nemen met een puntendeling: 2-2. 

Na een aftastend begin nam de thuisploeg de leiding via Marco de Jong. Met een bekeken schuiver verschalkte hij de ONB-goalie. Nog geen vier minuten later was de stand gelijk: de rechtsbuiten van ONB passeerde met een geweldig schot Feanster-doelman Theo de Haan.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Surhuisterveen kwam in de voorhoede iets aan kracht tekort. Toch wist Leon van Dijk, na een schitterende aanval, de 2-1 te maken. 

Menig fan van Surhuisterveen dacht dat de wedstrijd in de knip zat, maar zij kwamen bedrogen uit. Een moment van onoplettendheid kwam Surhuisterveen duur te staan: 2-2. Doelman De Haan voorkwam met een redding nog erger in de slotfase, waardoor de derby uiteindelijk geen winnaar kende.