Terreinverlies voor TTV Buitenpost

Buitenpost - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Buitenpost, uitkomend in de derde divisie, deelde de punten in het duel met Bit.nl 2: 5-5. Zeges waren er voor het damesteam en het eerste jeugdteam.

Onder toeziend oog van de eigen supporters waren Jaap van Tijum en Thomas Kuijer beiden goed voor twee enkelzeges tegen Bit.nl 2. Alleen ex-tweede divisie-speler Schurink was hen te snel af. Koen Molewijk miste vastigheid en wedstrijdritme. Al serverend dwong hij nog wel een vijfde game af tegen Barendregt en diezelfde Schurink, maar daar bleef het bij. Tussen al het enkelgeweld door zorgde het inmiddels goed op elkaar ingespeelde duo van Tijum/Kuijer voor een overwinning in het dubbelspel. Zo zochten beide teams uiteindelijk met een gelijke stand (5-5) de kantine op.

In de derde divisie van de damescompetitie pakte Buitenpost 1 thuis een 7-3 overwinning op Entac 1. Anine Stegeman, Rianne Komrij en Simone Pander waren alle drie goed voor twee enkelzeges en Stegeman en Komrij pakten samen ook het dubbelspel. De dames staan nu op de tweede plaats maar hebben de koploper al een keer geklopt deze competitie dus kijken ze nog steeds omhoog.

In de eerste klasse jeugd speelt Buitenpost 1 uitstekend tot op heden. Na het kampioenschap in de tweede klasse afgelopen seizoen, staan ze nu ook bovenaan in de eerste klasse. Zaterdag werd met 9-1 van DTTC ’78 1. Romke Havinga en Sjouke Spijkerman wonnen al hun enkelpartijen en Michael Steendam wist twee keer te winnen. Havinga won samen met Yde Weistra ook het dubbelspel.