Drogeham verliest nipt van Eastermar

Drogeham - Lang kon Drogeham meespelen om de punten in het duel met Eastermar, maar uiteindelijk bleek de thuisploeg het sterkst. In de slotfase wist Eastermar het krachtsverschil uit te drukken in de score: 2-1.

Drogeham begon nog sterk aan de wedstrijd. De gastheren hadden moeite met de duelkracht van de geelhemden en daaruit werden enkele kleine kansen gecreëerd. Toch was het Eastermar dat op voorsprong kwam, toen Anne-Roy Visser onfortuinlijk eigen doel trof. Het antwoord van Drogeham liet echter niet lang op zich wachten. Dezelfde Visser wist Jan Spinder te bereiken met een scherpe voorzet, en deze wist liet met een snoekduik de stand weer gelijk te trekken. In het restant van de eerste helft bleef Drogeham de bovenliggende partij, maar grote kansen bleven uit. 

Na rust nam Eastermar het initiatief over en Drogeham kwam goed weg toen de bal de paal toucheerde. De druk van Eastermar bleef groeien en aanvallend konden de geelhemden nauwelijks nog iets klaarspelen. Nadat Eastermar ook nog eens de lat raakte, viel tien minuten voor tijd de terechte treffer. Een voorzet werd door Simon Dijkstra tussen drie verdedigers knap binnen getikt. Het slotoffensief van Drogeham mocht niet meer baten.