ASC lijdt een nipte nederlaag tegen FC LEO

Augustinusga - ASC leed een nipte thuisnederlaag tegen FC LEO: 2-3.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de recentelijk overleden mede-oprichter en oud-voorzitter Eerde de Bruin, werd er om 14.00 uur afgetrapt op sportpark Easterbuorren.

ASC kwam goed uit de startblokken en kwam ook vroeg op voorsprong. Niels Weening kopte een hoekschop binnen, al werd later gesuggereerd dat het een eigen doelpunt van LEO was. LEO kwam in de 20ste minuut op gelijke hoogte, maar ASC liet zich niet van de wijs brengen. Han Zwart bediende Tamme de Boer, die op zijn beurt met een fraai lobje de doelman van LEO kansloos liet. Voor rust kwam LEO echter opnieuw langszij: 2-2. Na de pauze kwam LEO beter in het spel. ASC werd onder druk gezet, al kregen beide ploegen een paar goede mogelijkheden. LEO nam echter de leiding. Na 67 minuten was Frank Veenwijk trefzeker.

ASC gaf niet op en had eigenlijk wel recht op de gelijkmaker. Het geluk ontbrak bij de ploeg. Een onfortuinlijke nederlaag voor de mannen uit Augustinusga, Surhuizum en omstreken, die het zaterdag in Wijnjewoude opnemen tegen ODV.