Flamingo’s heeft het zwaar te verduren

Buitenpost - Na het nipte verlies tegen Pallas, wachtte Flamingo’s opnieuw een zware tegenstander. Van alle goede plannen kwam weinig te terecht. Elburg was oppermachtig en nam de punten na een 13-22 overwinning mee naar huis.

Met vijf eerstejaars senioren in de basisopstelling, onder wie een debuterende Ytje Poelstra, bracht Flamingo’s veel jeugdige onbevangenheid maar weinig ervaring op het veld tegen het geroutineerde Elburg. Tel daarbij op dat Flamingo’s onmiddellijk twee strafworpen en nog een afstander om de oren kreeg en het was duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden.

Aangeslagen werd getracht met hard werken terug te komen in de wedstrijd. Dit vertaalde zich echter in veel slordigheden, waardoor simpel balverlies werd geleden, de korf voortdurend werd gemist en teveel overtredingen werden begaan. Alleen Herman Pilat en Aaltje van der Mei, via een inloopbal, wisten te scoren in de eerste helft. Met een vrij hopeloze achterstand van 2-12 werd gepauzeerd.

Na de rust bleef Flamingo’s qua score in de pas met Elburg. Tsjerk Hamstra hervond zijn doeltreffendheid, terwijl Ronald Algra met twee afstanders ook een duit in het zakje deed. Anneke Broekhuizen viel goed in. Met een 13 -22 verlies eindigde deze middag, met toch ook wel enige lichtpuntjes, in mineur voor Flamingo’s.

Volgende week is er om 15.30 uur een kans op revanche, als EKC op bezoek komt.