Video: Beimers op schot voor Harkemase Boys

Na een paar mindere resultaten van de afgelopen weken, rekende Harkemase Boys afgelopen zaterdag af met hekkensluiter Achilles. Het werd maar liefst 7-1 op De Bosk.

Overigens zag het daar lang niet naar uit. Bij rust stond het namelijk nog 1-1. Berwout Beimers opende de score, maar vlak voor de pauze was Lucas Raposo namens Achilles trefzeker.

In de tweede helft was het vrijwel alleen maar Harkemase Boys dat de klok sloeg, en aanvaller Berwout Beimers in het bijzonder. Hij scoorde drie keer na rust. De andere doelpunten werden gemaakt door Jochem van der Putten, Kevin Mennega en Thomas Careman.

,,De eerste helft was moeizaam, denk ik”, zei Beimers tegenover het videokanaal van Harkemase Boys. ,,Maar in de tweede helft maakten we snel uit een standaardsituatie de 2-1. Daarna liepen we eroverheen. Achilles had natuurlijk al zes keer op rij verloren. Dan doen ze het een keer goed, met een 1-1 stand bij rust, en dan krijgen ze alsnog de deksel op de neus”, zei Beimers over het verzet, dat bij Achilles na rust duidelijk was gebroken.

Voor Beimers waren het zijn eerste doelpunten in de competitie. ,,Ik stond voor deze wedstrijd nog op 0”, zei de topscorer van vorig seizoen. ,,Ik was een paar keer ongelukkig, heb mijn kansen wel gehad. Nu sta ik op 4 doelpunten uit 7 wedstrijden. Dat is prima. We hebben op zich niet eens een goede wedstrijd gespeeld, maar 7-1 is wel een duidelijke uitslag.”