Echtpaar Weening Surhuisterveen zestig jaar getrouwd

Surhuisterveen - Klaas Weening en Griet Weening-Douma waren zondag 7 oktober zestig jaar getrouwd. Het diamanten echtpaar woont in Surhuisterveen.

Burgemeester Gerben Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen bracht maandagmiddag een bezoek aan Klaas en Griet Weening. Voor de echtelieden had de burgemeester een kopie van de originele trouwacte meegenomen.

Klaas Weening is op 4 november 1933 geboren in Harkema. Griet Douma zag het levenslicht op 26 november 1938 in Ee. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een fietstocht van Klaas Weening. In Dokkum kwam hij Griet Douma tegen. Een kort praatje was het begin van hun lange relatie.

Na een periode van verkering trouwden Klaas Weening en Griet Douma op 7 oktober 1958 in de toenmalige gemeente Oostdongeradeel. Ze kregen twee dochters en een zoon. De diamanten echtelieden hebben inmiddels vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Nadat ze in het huwelijksbootje waren gestapt, gingen Klaas Weening en Griet Weening-Douma in Harkema wonen. Aan de Warmoltsstrjitte runden ze samen de kruidenierswinkel, die Klaas Weening van zijn vader overnam. In 1983 maakte het echtpaar de overstap naar een andere branche en runden vervolgens een zaak in vloerbedekking en tapijten.

In zijn vrije tijd viste Klaas Weening graag. Griet Weening-Douma was altijd lid van een zangvereniging. Beiden verkeren ze in redelijk goede gezondheid. Het echtpaar woont nog zelfstandig in Surhuisterveen.