Zangdienst in Doarpstsjerke met medewerking Cantorij Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - De Doarpstsjerke van Surhuisterveen is zondag 17 maart vanaf 14.00 uur het decor van een dienst met liederen uit het Schotse Iona.

Iona is een klein eiland aan de westkust van Schotland en een van de oudste broedplaatsen van het christendom in Europa. In 1203 is er een op de plaats van een voormalig klooster een abdij gebouwd. Ten tijde van de Reformatie verlieten de monniken het eiland maar in de twintigste eeuw ontstond er wederom een christelijke gemeenschap. De abdij werd in 1967 weer opgebouwd en toen ontstond ook de communiteit Iona. In de diensten in Iona worden veel liederen gezongen die ter plekke zijn ontstaan en waarvan een deel wereldwijd wordt gezongen.

Een aantal van die liederen zal worden gezongen in de dienst van 17 maart. De Cantorij Surhuisterveen onder leiding van Grietje Dam-Riemersma zal aan de dienst meewerken. Instrumentale medewerking is er van Lybrich Visbeek en Saskia Westerik op dwarsfluit, terwijl Geert van der Heide op piano zijn kunsten vertoont.