Najaarsconcert CMV Oranje Grootegast in nieuwe mfa

Grootegast - Met de titel Europees Kampioen op zak - behaald tijdens  de Rasteder Musiktage (juli 2018) - kon CMV Oranje Grootegast vol goede moed in september beginnen aan het nieuwe seizoen.

De muzikanten van Oranje bereiden zich voor op hun najaarsconcert op 17 november. Dit zal voor het eerst gehouden worden in de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) van Grootegast, Provincialeweg 141 te Doezum. Dit is sinds 12 november tevens het nieuwe repetitiegebouw van Oranje Grootegast.

Oranje speelt op het najaarsconcert onder leiding van interim-dirigent Jaap Musschenga een mooi en afwisselend programma. Op het programma staat onder andere ‘A Movement for Rosa’ van componist Mark Camphouse. Het stuk vertelt het verhaal over de anti-apartheidsactiviste Rosa Parks.

Ook zal het A-orkest een vrolijke en gezellige Nederlandsche Medley ten gehore brengen. Hierbij zal het publiek bekende Nederlandse liedjes kunnen herkennen. Naast het A-orkest laat ook de jeugd van het B- en C-orkest zich horen, onder leiding van Geertje Mars en Dineke van der Ploeg.

Het belooft al met al een vrolijke en spetterende avond te worden.  Een ieder is van harte welkom om dit concert bij te wonen. De aanvang is 20.00 uur. Het 'TomTom-adres' van de nieuwe mfa is Provincialeweg 143 te Doezum.

Na het concert zal de nieuwe dirigent, Pieter Bosma, het stokje overnemen van Musschenga. Oranje gaat dan van start met de voorbereidingen voor de kerstperiode en de deelname aan het Voorjaarsconcours in de Hanzehof te Zutphen op 16 maart 2019.