Eerste thuiswedstrijd jeugdwaterpolo PWC

Buitenpost - Na bijna een jaar trainen wordt zaterdag 17 november de eerste thuiswedstrijd van het jeugdwaterpoloteam van PWC gespeeld.

Begin januari 2018 zijn, na de openingshandeling van wethouder Spoelstra, twee enthousiaste trainers begonnen met het aanbieden van jeugdwaterpolo bij zwem- en waterpoloverenging PWC (Paradyske Wetterrotten Combinatie). Met het vooruitzicht van een nieuw te bouwen zwembad ziet men weer toekomst in de waterpolotak van PWC.

Dat er animo bij de jeugd is blijkt, nu er een stabiele groep van tien spelers (jongens en meisjes) is in de leeftijd tussen de zeven en dertien jaar.

Zij hebben zich de afgelopen negen maanden de waterpolotechniek eigen gemaakt, waardoor ze in september hun eerste wedstrijd konden spelen. Inmiddels hebben ze drie keer een uitduel afgewerkt, met een goed resultaat.

Ze spelen in principe één keer per maand een wedstrijd in toernooivorm in de jeugdcompetitie. De deelnemende teams komen samen en elk team speelt twee wedstrijden van viermaal vier minuten.

PWC speelt komende zaterdag om 17.40 uur hun eerste wedstrijd.

U bent vanaf 17.00 uur van harte welkom de wedstrijd te bewonderen in zwembad De Kûpe aan de Kuipersweg 74B, Buitenpost.