Geen vlekkeloze start voor schakers De Twee Kastelen

Buitenpost - Voor Schaakclub De Twee Kastelen is de externe competitie in oktober weer begonnen. Met drie viertallen doet het mee in de competitie van de Friese schaakbond, als ook met een viertal in de lokale dorpencompetitie en één team in de FSB beker.

De eerste ronde verliep voor DTK niet al te best. Het team in de dorpencompetitie startte wel perfect met een 4-0 winst op Tinke en Sette uit Twijzerlerheide. Het derde team verloor in Burgum met 3-1 van NEO, maar dit team was op rating veel sterker dus dat kon verwacht worden.

DTK 2 mocht in de eerste ronde tegen een gelijkwaardige tegenstander, Mid-Fryslân 3 uit Akkrum, maar deze wedstrijd ging helaas ook met 1-3 verloren. Het eerste team ten slotte is één van de favorieten in klasse 1A, maar meteen in de eerste ronde ging het fout.

Op bezoek bij Jurjen Tolsma in Stiens verprutsten de DTKers mooie stellingen en blunderden in tijdnood, waardoor er uiteindelijk een 3,5-0,5 nederlaag voor DTK op het scorebord kwam. Dit terwijl de DTK-ers gemiddeld meer dan 200 ratingpunten meer hadden.

In de tweede ronde, afgelopen vrijdag 9 november thuis tegen Franeker, liet DTK beter van zich spreken. Jeroen Weggen zette de thuisploeg met een vlotte partij op voorsprong. Bij de rest ging het moeizamer, maar uiteindelijk wisten ook Bart Lemstra en Leffert Nicolai het volle punt te pakken. Pieter Bronsema deed ook nog een winstpoging, maar in tijdnood besloot hij uiteindelijk in remise te berusten.

Komende woensdag speelt DTK 2 haar tweede wedstrijd, uit tegen Bakkeveen 2. Daarnaast gaat DTK 1 komende vrijdag proberen de volgende ronde van de beker te bereiken, het speelt dan een uitwedstrijd tegen Lasker 2 uit Sint Annaparochie.