Tiende vignet ‘Mei-inoar Meidwaan’ voor Bouwbedrijf Swart

Eastermar - Wethouder Gelbrig Hoekstra-Mozes van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft maandag het vignet ‘Mei-inoar Meidwaan’ overhandigd aan het Eastermarder bouwbedrijf Swart.

Het vignet werd voor de tiende keer uitgereikt en is bedoeld voor bedrijven die kansen en mogelijkheden bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Bouwbedrijf Swart nam drie jaar geleden de eerste kandidaat met afstand tot de arbeidsmarkt aan. Recent bood de onderneming een tweede kandidaat deze mooie kans om zich binnen het bedrijf te ontplooien.

,,Werkgevers zoals bouwbedrijf Swart die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt moeten herkenbaar zijn en erkenning krijgen voor hun maatschappelijke bijdrage”, aldus wethouder Hoekstra.

Begrip in regio

Bouwbedrijf Swart is als veelzijdig aannemer al honderd jaar een begrip in de gemeente Tytsjerksteradiel en daarbuiten. ,,Binnen het bedrijf kijken we samen met een jobcoach van de gemeente naar welke taken aangepast kunnen worden op de vaardigheden van de werknemer”, zo vertelt directeur Taeke Offringa.

De maatschappij is aan het verharden waarbij alleen de laagste prijs geldt, weet Offringa. ,,Als bedrijf zijn we er trots op dat we tijd en ruimte kunnen bieden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en een kans te bieden binnen het bedrijf.”