Pannakooi voor kinderen bij schoolgebouw in Opende

Opende - Bij schoolgebouw De Binding aan de Verbindingsweg in Opende is een pannakooi gerealiseerd. De pannakooi werd begin deze week officieel geopend.

Leerlingen van de Opender basisscholen Het kompas en De Klister in Opende kwamen vorig cursusjaar met het idee voor een pannakooi bij De Binding. In de leerlingenraad werd vervolgens een plan gemaakt hoe dit gerealiseerd kon worden.

Er werd een handtekeningenactie opgezet om draagvlak bij ouders en inwoners van Opende te krijgen. Ook werd er uitgezocht wat het plaatsen van een pannakooi kost en op welke manier de financiën bij elkaar gekregen konden worden. Er werd subsidie aangevraagd bij het coöperatiefonds van de Rabobank en dit werd gehonoreerd. Daarnaast heeft de gemeente Grootegast een bijdrage geleverd. 

Op 10 november werd de pannakooi geplaatst en afgelopen maandag is de pannakooi door kinderen van de leerlingenraad officieel geopend. De jeugd van sportdorp Opende kan ook in het weekend gebruik maken van de pannakooi.

Naast de pannakooi zijn er ook speelkisten geïntroduceerd. Elke twee tot drie weken zal er een andere speelkist op het plein neergezet worden met andere spellen, zodat kinderen uitgedaagd worden om ook op een andere manier op het schoolplein te spelen. Thema’s zijn; oudhollandse spelen, andere sporten, balspelen, campingspelen et cetera.