Opende blijft voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen

Opende - Opende heeft zaterdag aan de thuiswedstrijd tegen Haulerwijk een puntje overgehouden . Op sportpark De Olde Wierden werd het 2-2. Opende blijft hierdoor in de top van de vierde klasse C.

Haulerwijk liet gedurende de gehele wedstrijd zien over een prima voorhoede te beschikken. De gelouterde Janus Pol en Patrick Hilhorst waren een voortdurende plaag voor de achterhoede. De achterste linie van Opende, met als sluitpost keeper Eppie Pijpker, liet evenwel zien dat ze niet van plan waren om deze spelers het gemakkelijk te maken.

Pol wist uiteindelijk tweemaal uit een standaardsituatie te scoren,  Een vrije trap schoot hij magistraal binnen en een penalty wist Pol in de rebound te verzilveren. In de rest van de wedstrijd waren de achterhoede van de Peendermantsjes en keeper Pijpker de meerdere over deze prima spitsen.

Opende trad deze middag aan zonder sterkhouder Jarno Westerhof. Net voor rust moest de thuisploeg ook nog eens Cato de Boer aan de lijst met geblesseerden toevoegen. De breedte van de selectie maakt het mogelijk dat Opende dit verlies op kan vangen. Aan de hand van een excellerende Erwin Henstra bleek Opende goed mee te kunnen met de iets te laag geklasseerde Haulerwijkers.

In de eerste helft wist Arnold Oosterbaan namens Opende op goed aangeven van Henstra de 1-1 binnen te knikken. In de tweede helft was het dezelfde Henstra die binnen de beruchte lijnen onreglementair werd gevloerd. De penalty werd verzilverd door Siemon Kuperus.

In de slotfase van de wedstrijd werd het massaal opgekomen publiek opgevrolijkt met prachtige momenten. Eerst was het Henk Veenstra die uit een volley nipt over schoot. Wietse Eringa testte het aluminium en Arnold Oosterbaan vond met een halve omhaal de uitblinkende keeper van Haulerwijk op zijn weg.

Aan de andere kant liet ook Opende-goalie Pijpker zien dat hij uit het goede keepershout is gesneden. Pijpker wist Pol en Hilhorst het scoren te beletten. Met het 2-2 gelijke spel kon een ieder leven.

Voor komende zaterdag - 24 november - staat voor Opende de uitwedstrijd tegen De Lauwers op het programma. In de komende week hoopt trainer Marcel Hiemstra dat de ziekenboeg weer wat leger wordt, al weet hij dat de selectie voldoende niveau heeft om enkele tegenvallers binnen het team op te vangen. Dat is wellicht ook wel weer een pluspunt van de afgelopen wedstrijd.